القلقااااااااااس
القلقاس ليه كذا طريقه هكتب اتنين
قلقاس بالكسبره
المقادير
نصف كيلو قلقاس
كسبره خضره
بصل وتوم مفروم حسب الرغبه(كتير او قليل)
2 حبة طماطم معصوره
بهارات ملح وفلفل اسمر وكمون
كوبين شوربه
الطريقه
نقطع القلقاس مكعبات صغير ونغسله جيد بماء ساخن حتى نتخلص من النشا
نسخن ملعقتين زيت على النار ونلوح فيهم القلقاس
نضيف للقلقاس الكسبره الخضراء بعد تخريطها
نحمر البصله ونضيف لها التوم ثم الطماطم حتى يتم تسبيكها
نضيف هذا الخليط الى القلقاس
والشوربه والبهارات حتى يتم طهيه جيدا
تقدم فى طبق وياكل مع الارز
الطريقه الثانيه
القلقاس بالسلق
المقادير
نصف كيلو لحمه
نصف كيلو سلق
نصف كيلو قلقاس
ثوم
بصل
بهارات
الطريقه
نسلق اللحمه ومعها بصله سليمه
حتى تصير نصف سوى
نخرط السلق بمخرطة الملوخيه ونصفى العصير بتاعه
نضيف عصير السلق للشوربه
نشوح الثوم المفروم ونضيف له ورق السلق المصفى
ثم نضسف اليهم القلقاس المخرط مكعبات صغيره
ونطش الثوم بالسلق والقلقاس فى الشوربه
ونضيف البهارات
وبالف هنا